Wednesday, 28 December 2016

K-drama fever a.k.a demam K-drama

Assalamualaikum&hai!

i know i should be sleeping right now but girl, who needs sleep when you have holidays?
how was your holidays?
Hopefully it's awesome!

Anyway,
recently i always dapat hasutan dari rakan rakan untuk tengok kdrama since habis pt3 tu ari. Lepastu habis virus merebak siap bawak laptop tengok ramai ramai isk isk. Alhamdulillah mujur la kdrama best best keluar time habis pt3 kalau tak, memang nando ye nak tengok. Dengar orang cerita je la. Alih alih cerita kdrama, aku kat sini ternganga je la dengor gamaknya. Rasanya dah lama tak layan kdrama ni since habis upsr. Kali ni taktau la meleret sampai bila. Harapnya bukak sekolah next year dah dah la kot. Kalau bukak tv tengok kdrama, rasa pening pening pengsan pun takpe. Gitu. Kita tengok la macamana nanti.

Fav kdrama aku:

1) Legend of the blue sea

Ya Allah this is the best korean drama i've ever watch *shmp is malay drama*. Aku suka watak mermaid dalam cerita ni. Kelakar nak arwah, Bila minho bagi kasut suruh pakai kat kaki, dipakainya kat telinga, bila suruh minum air, ditiup nya air sepuas hati hahah hm. Tapi bagus mermaid ni ikut je cakap orang lepastu tetiba jadi kuat eh eh sepak orang sampai terpelanting uols. Kau hado. Tapi ofc yang paling best sebab ada lee minho!! Yang menjadi kegilaan ramai tu kan. Alaa ngaku je la korang pun minat gak en. sekarang tengah on air episod 13(harini keluar). cerita ni ada 20 episod.

adui abunk niii ketap bibir pulak dah. saje je kan


Sebenarnya banyak aku tengok kdrama tapi buat masa ni terpikat dengan lotbs ni je. One fact about me, kalau aku terpikat dengan kdrama or satu satu cerita tu, susah weh nak moveon tengok cerita lain. Im not type of person yang tengok semua drama. Yang betul betul aku minat je aku layan. episod 1,2 kalau tak best, byebye not see u anymore. ee berlagaknya ahahahah tapi itulah.
Sekian cerita kdrama saya.


P/s : Ada tak kdrama squad sini?!! say yippie :D